ALL POSTS

FILTER:

Tags:

CATEGORY:

ТРЕНДОВИ БОИ ИНСПИРАЦИИ ХАРМОНИЈА

Хармонија и урамнотеженост - боја за 2022 година

Во животот се стремиме кон хармонија и урамнотеженост. Ова се однесува на нашите вредности, семејството, работата и исхраната, како и на архитектурата и дизајнот на ентериерот. Токму на ова се однесува и ZANZIBAR 6, боја на 2022 година, од палетата Хармонија и Урамнотеженост.

ЗЕЛЕНАТА СТРАНА НА АРХИТЕКТОНСКИОТ ДИЗАЈН

Боите се нашата страст. Бидејќи природата инспирира сè што правиме, можеме да бидеме сигурни во едно: зелената боја никогаш нема да излезе од мода. Трендот на одржливост за миг завладеа со нашиот свет. И се чини дека не успорува! Многу индустрии, вклучувајќи ги градежништвото и архитектурата, постојано бараат имплементација на нови еколошки решенија.

ТРЕНДОВИ АРХИТЕКТУРА ИНСПИРАЦИИ ОДРЖЛИВОСТ

Tрендови во архитектурата 2022

Во последно време гледаме дека промената е единствената извесност. Ова се однесува на многу аспекти од животот, а еволутивните трендови во архитектурата се еден од нив. На што ќе се фокусираме во оваа област во 2022 година?