ALL POSTS

FILTER:

Tags:

CATEGORY:

ТРЕНДОВИ БОИ ИНСПИРАЦИИ ХАРМОНИЈА

Хармонија и урамнотеженост - боја за 2022 година

Во животот се стремиме кон хармонија и урамнотеженост. Ова се однесува на нашите вредности, семејството, работата и исхраната, како и на архитектурата и дизајнот на ентериерот. Токму на ова се однесува и ZANZIBAR 6, боја на 2022 година, од палетата Хармонија и Урамнотеженост.

ТРЕНДОВИ АРХИТЕКТУРА ИНСПИРАЦИИ ОДРЖЛИВОСТ

Tрендови во архитектурата 2022

Во последно време гледаме дека промената е единствената извесност. Ова се однесува на многу аспекти од животот, а еволутивните трендови во архитектурата се еден од нив. На што ќе се фокусираме во оваа област во 2022 година?

ДИЗАЈН ДИЗАЈН НА ЕКСТЕРИЕРИ ТРЕНДОВИ НА ДИЗАЈН МИНИМАЛИЗАМ ИНСПИРАЦИИ

Јапанди - откријте го својот зен

Ова е совршеното дуо на стилови: добро познатите скандинавски hygge и wabi-sabi што е уште еден израз за јапонската хармонија. Jaпанди е повеќе од дизајн. Тоа е цел животен стил, фокусиран на препознавање на убавината на минимализмот и едноставноста, како и на отфрлање на работи кои не се неопходни за квалитетот на животот.