ALL POSTS

FILTER:

Tags:

CATEGORY:

ТРЕНДОВИ АРХИТЕКТУРА ИНСПИРАЦИИ ОДРЖЛИВОСТ

Tрендови во архитектурата 2022

Во последно време гледаме дека промената е единствената извесност. Ова се однесува на многу аспекти од животот, а еволутивните трендови во архитектурата се еден од нив. На што ќе се фокусираме во оваа област во 2022 година?

СТИЛ НА БОИ АРХИТЕКТУРА ИНСПИРАЦИИ

Стил и боја - совршена комбинација

Архитектите и проектантите понекогаш се соочуваат со тешки задачи. Покрај проектирање на зградата во одреден стил, тие мора да ја изберат бојата на фасадата што ќе ѝ одговара. Кои се различните стилови и кои бои треба да се користат?